P-piller er meget udbredt og effektive form for svangerprævention, men HUSK at de beskytter ikke mod seksuelt overførende sygdom.
P-piller kan også være med bivirkning ligesom alle andre lægemidler, det vigtigste bivirkning er let øget risiko for blodproper, især;

  • hvis der har været tilfælde af blodpropper i ung alder i ens familie,
  • hvis man er over 35 år og ryger
  • hvis man er overvægtig
  • hvis man har migræne med aura, hvor man har forbigående synsforstyrrelser, føleforstyrrelser og/eller taleforstyrrelser inden hovedpinen.

Andre bivirkninger er pletblødninger, kvalme og humørsvingninger.
2.generations P-piller giver lavest risiko for blodpropper i modsætning til nyere generationer, derfor anbefales de som første valg.
Risikoen for blodprop er størst når man starter på P-pillerne, derfor generelt anbefales ikke pauseperioder med P-piller (andet end de tabletfri 7 dage) dog hvis man ønsker at blive gravid.

Når man starter på p-piller skal man til kontrol indenfor de første 3 måneder, hvor skal man tjekkes blandt andet for blodtrykket.
Derefter afhængig af vurdering kan man overgå til første 6 måneders eller direkte til årlige kontroller.

Bestil tid, forny medicin, skriv til lægen.
Login herunder:

Telefontid sekretær
Mandag – Fredag 9.00 – 12:00
Telefonkonsultation med lægen
Mandag – Fredag 8.00 – 9:00
Konsultationstider (kun efter aftale)
Mandag – Torsdag 9.00 – 16.00
Onsdag 13 -17 ( Aftenkonsultation til kl 17)
Fredag 9.00 – 12.00

Klinikken holder frokost 12:00 -13:00

Klinikken er på akuttelefon mellem 12-16 (OBS: venligst KUN til akutte henvendelser ellers kommer du til at unødigt afbryder lægen midt i en konsultation. Mange TAK)

Uden for klinikens åbningstid henvises akuttelefon 1813

Min Sundhedsklinik

Idrætsvej 101
2650 Hvidovre
Tlf: 36 78 06 06

E-mail-konsultationen via selvbetjening eller Min læge App er nemmest og en sikker måde at kommunikere med lægen/klinikken på, og kan benyttes alle dage og hele døgnet. E-konsultation er beregnet til korte spørgsmål og svar på prøver, der ikke haster – da der kan være op til 5 hverdages svartid, dog bestræbes selvfølgeligt på at give svar så hurtigt så muligt. E-konsultation er lukket i ferie perioder.